menu sluiten
Contact

Antwerpen
Veldkant 33B, 2550 Kontich
België +32 (0)3 444 11 08

Amsterdam
Pedro de Medinalaan 87a/b, 1086 XP Amsterdam
Nederland +31 (0)85-888 33 31

info@jstack.eu

front-end

React

Enorm snelle websites & webapplicaties ontwikkelen, onderhouden en uitbreiden; dat is mogelijk met React.

Binnen jstack zijn we fan van React, gróót fan van React. Innovatie binnen het digitale landschap en ontwikkelingslandschap gaat enorm snel. Zo ook de manier van programmeren en opzetten van technische logica. Het ontwikkelen, onderhouden en uitbreiden van complexe webapplicaties moet tegenwoordig snel kunnen gebeuren. In 2011 kwam Facebook met dé oplossing: React. Dit JavaScript framework hebben ze in 2013 open source gemaakt en sindsdien zijn wij verslaafd…

Webapplicaties en websites zijn middelen om een gebruiker te helpen een bepaald doel te bereiken. Dit doel wordt bereikt met een optimale user interface en complexe features die het de gebruiker zo gemakkelijk mogelijk maakt om tot een resultaat te komen. Bij jstack bereiken we dit door technische logica naar de front-end van de applicatie te brengen in plaats van de back-end. Dit is precies waar de kracht van React ligt. Dit JavaScript framework brengt veel logica en gebruikersinteractie naar de browser (front-end) waardoor webapplicaties en websites zeer snel functioneren en dus prettiger in gebruik zijn. Daarnaast zorgt een goed JavaScript framework voor een duidelijke structuur in code waardoor deze sneller en goedkoper ontwikkeld kunnen worden.

"Isomorphic webapplications: het is mogelijk om React componenten zowel client-side als server-side te renderen. De keuze hierin hangt af van de specifieke situatie, maar hierdoor kunnen extreem korte laadtijden worden bereikt."

Complexe applicaties razendsnel op ieder apparaat met React

React is door Facebook ontwikkeld en daar is tevens goed de kracht van dit framework te zien. Facebook is technisch een bijzonder complexe applicatie met enorm veel functionaliteiten. De belangrijkste issues die wij tegenkomen in complexe applicaties hebben te maken met performance. We zien vaak dat uitbreiding en optimalisatie van websites en webapplicaties gepaard gaan met een teruggang in performance. Facebook heeft dit probleem bijzonder goed getackeld door dit framework te ontwikkelen. Facebook had snel door dat het succes van de applicatie voor een groot deel afhangt van de snelle en soepele gebruikerservaring; met name op mobiele apparaten.

En daar komt React Native goed van pas. Dit is een toepassing van React speciaal voor Android en iOS. Heel simpel gezegd is React Native de brug tussen het React framework en Android / iOS. Hierdoor is het mogelijk om native applicaties te ontwikkelen met bijna uitsluitend React. Bijkomend voordeel is dat dezelfde broncode grotendeels gebruikt kan worden voor zowel Android als iOS. Dit bespaart een hoop tijd en budget in de ontwikkeling!

Concreet: waarom zijn wij fan van React?

  • React bestaat uit zogeheten gemakkelijk herbruikbare ‘componenten’. React beschikt over een grote open-source community waar deze componenten beschikbaar zijn. Hierdoor kunnen we bijzonder snel applicaties ontwikkelen.
  • Componenten van de applicatie kunnen gemakkelijk in aparte omgevingen worden ontwikkeld waardoor wij werk eenvoudig kunnen verdelen en dus snel kunnen opleveren.
  • Uiteindelijk draait het om de gebruikerservaring. Het React framework zorgt voor een naadloze afhandeling van het verwerken van data in een pagina. Dit zorgt voor een optimale gebruikerservaring.
  • Isomorphic webapplications: het is mogelijk om React componenten zowel client-side als server-side te renderen. De keuze hierin hangt af van de specifieke situatie, maar hierdoor kunnen extreem korte laadtijden worden bereikt.
  • De technische opzet gecombineerd met onze kennis van React zorgt ervoor dat we razendsnelle applicaties kunnen ontwikkelen waarbij grote hoeveelheden data gepresenteerd moeten worden. Van mobiele/website applicaties tot simulatie- en planningssoftware. De toepassingsmogelijkheden zijn grenzeloos.

Voorbeelden in de praktijk

React wordt door steeds meer partijen omarmd en ingezet als framework om applicaties te ontwikkelen. Enkele bekende voorbeelden:

AirBnB, BBC, CNN.com, Dropbox, Expedia, Facebook, IMDb, Instagram, Netflix, Ralph Lauren, Reddit, Salesforce, The New York Times, Twitter, Uber, WhatsApp, Yahoo.

Onze projecten ontwikkeld met React

Meer informatie over React en de mogelijkheden?

Onze specialisten vertellen u er graag meer over. Neem contact met Vincent Baardman voor een vrijblijvend adviesgesprek.