menu sluiten
Contact

Antwerpen
Veldkant 33B, 2550 Kontich
Belgiƫ +32 (0)3 444 11 08

Breda
Rithmeesterpark 50-A1, 4838GZ Breda
Nederland +32 (0)3 444 11 08

info@jstack.eu

Case

Sneller en transparanter handelsplatform voor CarCollect

Een platform voor de autobranche
Supersnelle deals tussen koper en aanbieder
Modulair opgebouwd en toekomstbestendig

CarCollect is een handelsplatform dat als doel heeft de autobranche sneller en transparanter te maken. Dit doen ze door het voor kopers en aanbieders van autoā€™s zo gemakkelijk mogelijk te maken om elkaar te vinden en zaken te doen.

CarCollect vroeg jstack een platform te ontwikkelen, op basis van de nieuwste technologieƫn. Een belangrijke reden hiervoor was om zo veel mogelijk snelheid en toekomstbestendigheid in het platform te realiseren.

Toekomstbestendig

Toekomstbestendigheid betekent voor Carcollect dat het zich meer kan richten op het innoveren van het platform, in plaats van veel tijd te moeten blijven steken in onderhoud en het oplossen van bugs zoals bij het verouderde platform wel het geval was. Deze tijdswinst kan nu worden geĆÆnvesteerd in het uitbreiden van functionaliteiten. Dit stelt CarCollect in staat Ć©cht vooruit te kijken en aan het platform te blijven bouwen.

Het gaat niet alleen om wat we doen, maar ook om de manier waarop we samen naar de oplossing zoeken.

De aanpak

Kenmerkend was de samenwerking tussen jstack en de klant. Door onze ruime ervaring met projectmatig werken, zijn we in staat geweest om de klant mee te nemen in het proces met onze Scrum methodiek. Deze aanpak zorgt ervoor dat er regelmatig deelresultaten worden opgeleverd. We vinden het bij jstack erg belangrijk om een goede samenwerking met de klant op te bouwen, dus hebben we er ook voor gezorgd dat de mensen bij CarCollect goed weten hoe ze deze deelresultaten kunnen beoordelen.

Groei bij de klant

Zo is een heel betrokken samenwerking ontstaan, waarbij CarCollect regelmatig bij ons op kantoor aan het werk was. Die betrokkenheid is wat we erg belangrijk vinden bij jstack. Het gaat niet alleen om wat we doen, maar ook om de manier waarop we samen naar de oplossing zoeken.

In korte tijd is CarCollect sterk inhoudelijk meegegroeid in het proces. Dat heeft er dus ook voor gezorgd dat ze steeds scherper konden aansturen op wat ze nu precies nodig hebben van het platform.

Dit heeft er onder andere toe geleid dat er in de basis van het platform al rekening is gehouden met een modulaire uitbreidbaarheid in de toekomst.

Technieken

Het handelsplatform CarCollect is gebouwd met moderne technieken zoals Node.JS, ReactJS en MongoDB. De backend bestaat uit een RESTful API geschreven in Node.JS, die communiceert met een MongoDB database. De user interface heeft het React framework als basis. Er is voor een NoSQL database gekozen vanwege de erg dynamische structuur van de data. De core van de applicatie bestaat uit dossiers die informatie over de voertuigen, maar ook bijvoorbeeld biedingen bevatten.

De boven genoemde technieken hebben een gemeenschappelijke deler genaamd JavaScript. Het is een bewuste keuze van jstack geweest om zowel de front- als backend in Javascript te ontwikkelen. Dit zorgt namelijk voor een efficiƫnte en prettige werkwijze tussen beide disciplines. Front- en backend ontwikkelaars kunnen gemakkelijk met elkaar meepraten en zelfs kleine fixes van andermans discipline oppakken indien nodig.

Koppelingen

Naast de communicatie tussen de eigen services bevat CarCollect ook koppelingen met externe services. Een aantal interessante diensten uit de automotive branch is bijvoorbeeld AutoTelex, wat gebruikt wordt voor het opvragen van basisgegevens van een voertuig, en RDC voor processen als bijvoorbeeld het vrijwaren van een voertuig.

AI-features

Om gebruikers te ondersteunen heeft jstack een extra feature ingebouwd wat het toevoegen van een voertuig makkelijker maakt. De basisinformatie komt al uit AutoTelex op basis van het kenteken. De gebruiker dient echter wel zelf fotoā€™s van alle verplichte zijden van het voertuig toe te voegen. Om dit te versimpelen heeft jstack een AI-model getraind dat de zijde van het voertuig herkent en deze op de juiste positie in de applicatie opslaat.

Bekijk het platform CarCollect

Interessant? Deel deze case met een vriend(in) of collega!

Meer informatie over een modulair platform?

Onze specialisten vertellen u er graag meer over. Neem contact op met Vincent Baardman voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Meer cases