menu sluiten
Contact

Antwerpen
Veldkant 33B, 2550 Kontich
België +32 (0)3 444 11 08

Amsterdam
Pedro de Medinalaan 87a/b, 1086 XP Amsterdam
Nederland +31 (0)85-888 33 31

info@jstack.eu

Case

Een nieuw digitaal campagneplatform voor Antwerpen

Een gebruiksvriendelijke interface voor redacteurs
35% meer gebruikers na lancering platform
Gebouwd voor de toekomst dankzij ReactJS

Atypisch, het is de naam van de strategie waarmee de stad Antwerpen naar buiten treedt. Wat onderscheidt de stad Antwerpen van andere steden? Wat maakt de stad zo bijzonder? Het platform Atypisch moet een belangrijke rol gaan spelen in het uitdragen van dit verhaal. Bewoners, bezoekers, business en brains moeten via het platform hun weg vinden binnen het digitale landschap van de stad. jstack ontwikkelde dit platform met achterliggende redactionele omgeving.

Een gebruiksvriendelijke beheeromgeving

Voor veel websites en apps binnen de groep Antwerpen is content het kloppend hart.
Daarom ging de stad Antwerpen op zoek naar een sterke partner om een robuust en innovatief front-end architectuur te bedenken en content te visualiseren met behulp van herbruikbare bouwstenen (widgets). Het doel van het platform? Het snel kunnen opzetten van campagnes waarbij redacteuren de visuele content gemakkelijk kunnen beheren. Het gevolg hiervan is dat het toevoegen, aanpassen en beheren van content enorm veel tijd bespaart.

Voor veel websites en apps binnen de groep Antwerpen is content het kloppend hart.

Een Agile-aanpak met scrum-methodiek

Voor dit ambitieuze project is gekozen om te werken vanuit een agile-aanpak met scrum-methodiek. Hierin is een nauwe samenwerking met de klant cruciaal. We tekenden de lijnen van de nieuwe front-end architectuur uit en bespraken dit met onze klant. Na goedkeuring is gestart met de ontwikkeling van het Atypisch platform. Een platform, waarin gebruikers toegang krijgen tot de belangrijkste diensten van de stad en geïnspireerd raken.

Een nieuw design dat aansluit op de huisstijl

Het Atypische platform is gebouwd conform de grafische richtlijnen van de stadsbrede huisstijl en maakten – naast onze nieuwe front-end architectuur – zoveel mogelijk gebruik van andere herbruikbare componenten, zoals de ACPaaS engines.

Interessant? Deel deze case met een vriend(in) of collega!

Meer weten over applicatieontwikkeling?

Onze specialisten vertellen u er graag meer over. Neem contact op met Stijn van Raes voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Meer cases