menu sluiten
Contact

Antwerpen
Veldkant 33B, 2550 Kontich
België +32 (0)3 444 11 08

Breda
Rithmeesterpark 50-A1, 4838GZ Breda
Nederland +32 (0)3 444 11 08

info@jstack.eu

Case

Solliciteren met slimme algoritmes

Mobiele app en desktop applicatie

Solliciteren op een interactieve manier
Een op maat geschreven matchmaking-algoritme
Mobiele app met webapplicatie

Het begon in 2017, toen Likewise.ly startte met het idee van Smart Job Dating. In een markt met sterk groeiende werkgelegenheid, steeg ook de behoefte naar goede ‘matches’ tussen werkzoekenden en werkgevers. Met Likewise.ly werd een antwoord gevonden op deze behoefte door middel van een matchmaking-algoritme. Door middel van een geminimaliseerde competentietest ontstaat een profiel waarop een match gezocht kan worden tussen de persoonlijkheidskenmerken van de werkzoekenden en de bedrijfscultuur van werkgevers.

Een uitdagende vraag

Likewise.ly klopte bij jstack aan op het moment dat ze al een eerste poging tot het ontwikkelen van een webclient en mobiele app met een andere partij hadden geprobeerd, helaas zonder het beoogde resultaat. De vraag aan jstack was in eerste instantie dus vrij helder: kunnen jullie ons helpen om de bestaande web- en mobiele applicatie te optimaliseren en gereed te krijgen voor livegang? Bij jstack helpen we graag en gaan we uitdagingen ook niet uit de weg. Vervolgens is jstack samen met Likewise.ly aan de slag gegaan om de webapplicatie en mobiele app voor werkgevers en werkzoekenden gebruiksklaar te maken.

Inventarisatie als vertrekpunt

Wat in deze fase heeft bijgedragen aan het succesvol helpen bij deze vraag zijn volgens R.J. Schipper, Technisch Directeur bij Likewise.ly een aantal zaken die jstack heeft voltooid:

“Dat begon met een goede inventarisatie, niet alleen van de huidige stand van zaken op technisch vlak, maar vooral ook de inventarisatie van verwachtingen en doelen die vervolgens leidde tot een goed uitgewerkte backlog. Dit was de basis om in vier productieve sprints het product op korte termijn gebruiksklaar te krijgen. Het vermogen van jstack om mee te denken in de juiste oplossingen en de nodige flexibiliteit te kunnen bieden was daarin erg prettig voor ons en onze investeerders.” vertelt Schipper.

Pragmatisch naar livegang

Omdat er al een basis lag, was het met het oog op snelle livegang praktischer om die basis te verbeteren dan een compleet nieuwe basis aan te leggen. Daarin heeft jstack op een pragmatische manier de grootste blokkades verholpen en het algoritme eigenhandig vormgegeven, waardoor livegang snel gerealiseerd was. “Daar ben ik nog steeds bijzonder tevreden over”, aldus Schipper.

Kritisch en meedenkend

Het meedenken van jstack uitte zich in dit project ook in het meedenken in de sollicitatieflow. “Bij jstack nemen ze niets zomaar klakkeloos over, maar denken ze echt kritisch mee en stellen dus ook vragen om de oplossing naar een hoger niveau te brengen. Dat heeft ertoe geleid dat elk gebruiksscenario volledig is uitgedacht. Dit heeft ons een product opgeleverd wat beter werkte dan we vooraf hadden verwacht.”

"Bij jstack nemen ze niets zomaar klakkeloos over, maar denken ze echt kritisch mee." - R.J. Schipper, Technisch Directeur Likewise.ly

Het resultaat: web & mobiel

Inmiddels zijn zowel de webapplicatie (voor werkgevers) als de mobiele app (voor werkzoekenden) succesvol gelanceerd. Hiermee zijn de eerste stappen gezet in het volledig digitaliseren van het sollicitatieproces. Door middel van swipen kunnen werkzoekenden direct in contact komen met werkgevers. Intelligente algoritmes zorgen ervoor dat op zowel hard skills als soft skills matching plaatsvindt.

Tevens is het platform door bedrijven als white label in te zetten.

Blijvende samenwerking

Likewise.ly kom ook nu nog steeds regelmatig bij jstack op kantoor om te werken aan de doorontwikkeling van hun diensten. Zo is inmiddels ook SNRGY, een white label tak van Likewise.ly ontwikkeld met jstack, waar recruitmentbureaus hun eigen netwerk in kunnen onderbrengen om ook daar betere matching te realiseren. “Bij jstack staan kwaliteit en betrokkenheid voorop, waarbij niets als onmogelijk wordt gezien. Als klant zorgt dit voor vertrouwen en de geruststelling dat de dingen die gemaakt worden betrouwbaar werken.”

Interessant? Deel deze case met een vriend(in) of collega!

Meer informatie over web en mobiele applicatie ontwikkeling?

Onze specialisten vertellen u er graag meer over. Neem contact op met Dylan Schoenmakers voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Meer cases