menu sluiten
Contact

Antwerpen
Veldkant 33B, 2550 Kontich
Belgiƫ +32 (0)3 444 11 08

Breda
Rithmeesterpark 50-A1, 4838GZ Breda
Nederland +32 (0)3 444 11 08

info@jstack.eu

Case

Online assistent voor klantadvies en offerteaanvraag

Online assistent voor productadvies
Groei van 55% in online aanvragen
Geoptimaliseerd salesproces

Damen Shipyards: het is een van de grootste bedrijven ter wereld in het ontwerpen, bouwen en onderhouden van de modernste schepen. Op 32 scheeps- en reparatiewerven wereldwijd worden jaarlijks circa 160 schepen opgeleverd. Damen Shipyards vroeg jstack een online tool te ontwikkelen waarmee haar klanten zeer gericht productadvies krijgen en direct een offerte kunnen opvragen. Het doel? Het bedrijfsproces optimaliseren door langdurige, complexe verkoopprocessen in te korten en de klant snel van advies voorzien.

Doorgronden van de businesscase

Het vraagstuk van Damen Shipyards vroeg om een grondige analyse van de businesscase. Hieruit is geconcludeerd dat het binnen baggerprojecten duidelijk is hoeveel grond er verplaatst moet worden en wat de deadlines zijn, maar niet welke cutterzuiger het meest geschikt is. Dit is precies waar Damen Dredging specialist in is. Ieder baggerproject is namelijk uniek en kent daarom veel variabelen. Om gericht advies te kunnen geven over het optimale baggerschip is het van belang dat Damen Dredging over een duidelijke situatieanalyse beschikt.

De vragen die Sandy stelt, zijn door de klant eenvoudig en vrij snel te beantwoorden.

Sandy, de virtuele assistent

jstack is ervan overtuigd dat goed doordachte online tools alleen kunnen worden ontwikkeld vanuit synergie en samenwerking met de opdrachtgever. Daarom is gestart met het gezamenlijk in kaart brengen van alle baggerschipvariabelen. Deze zijn vertaald naar een dataset met onderliggende relaties en hebben geresulteerd in een gebruiksvriendelijke online tool, genaamd Sandy.

Binnen de virtuele assistent Sandy worden geen productgerichte, maar projectgerichte vragen gesteld.
De vragen die Sandy stelt, zijn door de klant eenvoudig en vrij snel te beantwoorden. Tegelijkertijd worden op de achtergrond complexe berekeningen gemaakt ten aanzien van de volgende vraag en het advies. Na het proces te hebben doorlopen ontvangt de klant een concreet productadvies met alle bijbehorende specificaties. Eventueel is dit advies door de klant aan te passen. Zo kan de cutterzuiger worden aangepast om bijvoorbeeld de pompproductie te verhogen. Wanneer het concept gereed is, kan de klant deze opslaan, delen met collegaā€™s of direct een offerte aanvragen.

De belangrijkste voordelen van Sandy op een rij:

  • De behoeften van de klant achterhalen
  • Een duidelijke situatieanalyse maken
  • High quality leads ontvangen
  • Het salestraject verkorten

Een online platform voor procesoptimalisatie

jstack ontwikkelt verschillende online platformen en calculators. Het doel? De bedrijfsprocessen optimaliseren. Van het klantgedrag in kaart brengen tot leadgeneratie: de mogelijkheden zijn eindeloos. Wij ontwikkelen online platformen naar wens en volledig op maat. Benieuwd wat jstack jou te bieden heeft, neem dan vrijblijvend contact op met een van onze specialisten.

Interessant? Deel deze case met een vriend(in) of collega!

Meer weten over wat een online assistent voor uw business kan betekenen?

Onze specialisten vertellen u er graag meer over. Neem contact op met Vincent Baardman voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Meer cases