menu sluiten
Contact

Antwerpen
Veldkant 33B, 2550 Kontich
België +32 (0)3 444 11 08

Breda
Rithmeesterpark 50-A1, 4838GZ Breda
Nederland +32 (0)3 444 11 08

info@jstack.eu

Case

Mercurius: de B2B sales app voor Billiet

Een assortiment met meer dan 25.000 artikelen
Digitaal verlengstuk voor de vertegenwoordigers
Orders en offertes opmaken en versturen

Billiet is een importeur en groothandel in huishoud-, horeca- en geschenkartikelen voornamelijk actief in de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Met hun assortiment van meer dan 25.000 verschillende artikelen bieden ze hun klanten enorm veel keuze. Om klanten wegwijs te maken in dit assortiment heeft Billiet een groot team van vertegenwoordigers en een hele grote showroom ter beschikking. Dankzij “Mercurius” heeft billiet nu een digitale catalogus van het hele assortiment met actuele prijzen en voorraden om orders en offertes op te maken en te versturen. Snel, eenvoudig en vanop elke locatie.

De vraag

De vertegenwoordigers van Billiet zijn meestal onderweg, bijvoorbeeld op locatie bij de klant of op een beurs. Een groot probleem is dat er niet altijd een snelle en betrouwbare internetverbinding beschikbaar is, waardoor een oplossing die enkel online werkt niet voldoet. Ook actuele prijzen en voorraden ter beschikking hebben van het hele assortiment is een enorme meerwaarde. Hierdoor werden orders en offertes vaak nog via papier opgemaakt en doorgestuurd. Deze problemen zorgden bij billiet voor een trager en meer foutgevoelig verkoopproces.

Omwille van deze uitdaging heeft Billiet aan jstack gevraagd om een oplossing te bedenken dat het digitale verlengstuk van een vertegenwoordiger moet worden, waarmee er overal, ook offline, bestellingen kunnen geplaatst worden en de klant zo snel mogelijk kan bedient worden.

De technische uitdaging is dat de app snel moet kunnen werken en communiceren met de database op het lokaal device van de vertegenwoordiger, meestal een tablet. Dus met de bijbehorende beperkte reken- en verwerkingskracht van zo’n device, met een assortiment van meer dan 25.000 artikelen, bijna evenveel klanten en een ingewikkelde prijsberekening . Deze uitdaging is er één waar jstack enthousiast van wordt: een gebruiksvriendelijke oplossing bedenken en ontwikkelen voor een uitdagend vraagstuk.

Orders kunnen volledig papierloos en geautomatiseerd naar een ERP-systeem worden verstuurd

Onze aanpak

Zo’n vereiste vraagt om expertise in de nieuwste technologieën en het vermogen om daaruit de best passende technologieën te selecteren en deze maximaal te benutten. Dit is bij uitstek iets waarmee we bij jstack onze klanten vooruit helpen.

Door proactief te zoeken en te testen heeft jstack snel ondervonden dat Node.js het beste platform is om de synchronisatie tussen de app en de database te faciliteren in deze situatie. Daarbij is React Native als framework ingezet om de app mee te bouwen. Dit heeft geresulteerd in een oplossing die niet alleen erg goed functioneert, maar ook meer informatie beschikbaar stelt dan voorheen.

Een verbetering in de weergave van productfoto’s, meer én grotere foto’s leveren een veel rijkere ervaring van de catalogus op. Daarnaast kunnen orders volledig papierloos en geautomatiseerd naar het ERP-systeem van Billiet worden verstuurd. Ook dat draagt bij aan de snelheid van het werken. De eindklant profiteert ook van de nieuwe techniek: die ziet altijd de juiste, actuele voorraadinformatie en prijs. Dit allemaal zonder een compromis te maken op de prestaties van de app.

Efficiënt filteren

De vertegenwoordiger kan in de applicatie makkelijk zoeken. Door het invoegen van meerdere filters (merk, collectie, materiaal, kleur, …) kan er snel gezocht worden in de catalogus.

Ultieme klantbeleving

Aan de hand van inspiraties worden verschillende thema’s en collecties voorgesteld. Zo kan er op een gestructureerde manier gebrowsed worden door de vele artikelen. Na het selecteren van een inspiratie, volgt een overzicht van de gerelateerde artikelen.

Real-time voorraad
informatie

Onder het artikel is er veel informatie terug te vinden. Enerzijds zijn de productspecificaties (grootte, inhoud, barcodes, ..) terug te vinden, anderzijds kan de voorraadpositie heel eenvoudig geraadpleegd worden.

Orderinformatie

In het orderoverzicht worden alle gekozen artikels weergegeven met prijs. Aan de linkerkant worden de klantinformatie en de leveringsdetails opgesomd. Bij het verzenden wordt het order definitief geplaatst. Alle informatie wordt doorgestuurd naar het ERP-pakket om zo verder afgehandeld te worden.

Interessant? Deel deze case met een vriend(in) of collega!

Meer informatie over sales tools?

Onze specialisten vertellen u er graag meer over. Neem contact op met Laure van Hoyweghen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Meer cases