menu sluiten
Contact

Antwerpen
Veldkant 33B, 2550 Kontich
België +32 (0)3 444 11 08

Amsterdam
Pedro de Medinalaan 87a/b, 1086 XP Amsterdam
Nederland +31 (0)85-888 33 31

info@jstack.eu

Case

Verhoog je slaagkansen op een nieuwe job

Platform en strategie

Eenvoudig en snel online assessment content aankopen en oefenen
Webplatform inclusief website, betalingen, CMS koppeling en beheer module
Online strategie, concepting, design en ontwikkeling

De laatste jaren wordt het afnemen van assessments meer en meer ingezet als screening tool voor het selecteren van de juiste kandidaten. Niet enkel bij overheden en multinationals, maar ook KMO’s maken er steeds gretiger gebruik van. Belangrijk dus om je als sollicitant goed voor te bereiden op zo’n assessment! Maar hoe doe je dat precies? jstack onderzocht, ontwierp en ontwikkelde Assessment Academy: hét platform waar je assessments kan oefenen, met privacy in het achterhoofd.

Van concept tot uitgewerkte ontwerp en huisstijl

Een goed concept is alles wat een ondernemer vandaag nodig heeft, toch? Het is in ieder geval een goed startpunt. Maar zonder de nodige digitale kennis voor het ontwerpen, bouwen en in de markt zetten van dat concept zal het wellicht een stille dood sterven. Dat wist ook Brent Ghys. Daarom besloot hij samen te werken met een partij die deze zaken goed onder de knie heeft, en dat werd jstack.

Vanaf de eerste ontmoeting zat de synergie juist en konden we het concept van Brent door middel van enkele gerichte workshops verder uitwerken. Door gebruik te maken van enkele nuttige technieken zoals een value proposition canvas hebben we de ideeën vertaald naar een customer journey, conceptueel ontwerp, branding en een backlog met alle functionaliteiten.

Een MVP voor een vast budget

Als startup wil je je product zo snel als mogelijk op het doelpubliek loslaten. Dat wil zeggen dat niet alle toeters en bellen er meteen zullen inzitten, maar dat je stap voor stap functionaliteiten gaat toevoegen op basis van feedback van je gebruikers. Zo kom je uiteindelijk tot een product dat je klanten écht willen gebruiken. Maar er moet natuurlijk een basis zijn waarmee het product ook interessant genoeg is om te gebruiken, dat noemen we het Minimum Viable Product (MVP). Na onze workshops maakten we een backlog die vol zat met heel interessante ideeën, maar die helaas niet allemaal te realiseren zijn in een eerste fase. Daarom onderscheiden we wat er absoluut noodzakelijk is van wat er later kan toegevoegd worden. Vervolgens schakelde we ons development team in om een eerste inschatting te maken en op basis daarvan legden we de MVP en het budget vast.

Vast budget = agile?

Jullie gebruiken een vast budget, dat is toch niet agile? Toch wel! Dankzij onze controlled agile delivery methode kunnen we nieuwe inzichten verwerven en schuiven met functionaliteiten zonder het budget uit het oog te verliezen. Zo leveren we op wat écht waarde heeft voor onze klant en blijven we binnen het vooropstelde budget.

Van potentiële klant tot betalende gebruiker

Goede content en aanbod

Om potentiële klanten op het platform te krijgen is het aanbieden van kwaliteitsvolle content en een relevant aanbod het belangrijkste. Via een CMS kan alle content op het Assessment Academy aangemaakt en beheerd worden. Van de teksten op de website tot blog posts en de inhoud van de testen, alles is volledig te beheren. Op die manier kan de content afgestemd worden op de behoeften van de klant. We kunnen de bezoeker inspireren door het delen van tips en relevante content om ze vervolgens ook het aanbod te laten ontdekken.

Meten is weten!

Dankzij tracking van het gedrag van de gebruiker kan de impact van de content voortdurend gemeten en bijgestuurd worden. Zo kunnen de resultaten van een campagne geanalyseerd worden om vervolgens de content beter af te stemmen. Ook bottle necks in de user journey zoals een te lage conversie percentage kunnen we op die manier snel ontdekken en aanpassen.

Razendsnel en future proof

Wanneer bezoekers zijn geconverteerd naar klanten, willen we ze natuurlijk ook een vlekkeloze ervaring aanbieden. Naast heel gebruiksvriendelijk zijn moet het platform dus ook snel werken, goed beveiligd zijn en de nodige monitoring bevatten om fouten zo snel mogelijk te ontdekken en op te lossen. Bovendien moet het platform schaalbaar zijn en gebouwd worden met de toekomst in het achterhoofd. De MVP is de start, maar zeker niet het eindpunt.

Schaalbaar met JAMstack

Om aan al deze eisen te voldoen gebruiken we de JAMstack filosofie. Dit wil zeggen dat het platform niet afhankelijk is van een monolithische webserver, een verouderd CMS of rendering op de server. In plaats daarvan gebruiken we verschillende services die veilig en schaalbaar zijn. Dit zorgt ervoor dat de initiële startup kost heel laag is en mee kan groeien met het gebruik van het platform. Zo zetten we bijvoorbeeld een headless CMS in om de content te beheren en externe services om mails te versturen en betalingen te implementeren.

 

Gebruiksvriendelijk online betalen, op eender welk toestel

Dankzij het integreren van mollie kunnen online betalingen gebeuren op ieder toestel en via een waaier aan betalingsmogelijkheden. Bovendien is de implementatiekost beperkt en biedt het Assessment Academy de mogelijkheid om alle betalingen tot in detail te beheren.

Privacy by design

Door van bij de start samen te werken met ons zusterbedrijf Quadata is het platform ontworpen met de privacy van de gebruiker in het achterhoofd. Zo zorgen we ervoor dat klanten op een transparante manier inzicht hebben in het privacy beleid van Assessement Academy. We adviseerden in het uitwerken van de juist processen en de hele levenscyclus van de gebruikte data werd in kaart gebracht. Enkel de absoluut noodzakelijk gegevens worden opgeslagen voor de termijn die nodig is met een hoge standaard van beveiliging.

Partnership voor lange termijn

In ons partnership ondersteunen we Assessment Academy bij elke stap, dat wil zeggen dat onze samenwerking niet stopt bij het opleveren van de MVP. We bekijken samen hoe het platform kan verbeterd en uitgebreid worden, we zorgen ervoor dat het platform operationeel blijft en we bieden we via een SLA de nodige garanties voor de ondersteuning.

Interessant? Deel deze case met een vriend(in) of collega!

Meer informatie over onze mogelijkheden?

Onze specialisten vertellen u er graag meer over. Neem contact op met Stijn Van Raes voor een vrijblijvend adviesgesprek.