menu sluiten
Contact

Antwerpen
Veldkant 33B, 2550 Kontich
België +32 (0)3 444 11 08

Breda
Rithmeesterpark 50-A1, 4838GZ Breda
Nederland +32 (0)3 444 11 08

info@jstack.eu

Case

Interactief dashboard: Data for Better Marketing

Privacy by Design ontwikkeling
Interactief dashboard voor analyse
Visualisatie via diagrammen

Op 25 mei 2018 trad de General Data Protection Regulation (GDPR) in werking. Voor vele organisaties vroeg dit om een herziening van de informatiebeheersing. Ook DBM ging hiermee aan de slag en zocht naar een product dat rekening hield met zowel de klant als de marketeer. De wens was om in één oogopslag de status van het klantenbestand te kunnen volgen. Hoeveel klanten kunnen we bereiken per mail? Van hoeveel klanten heb ik een geboortedatum om een verjaardagskaart te kunnen sturen? Een interactief dashboard bood uitkomst.

Rapid prototyping

Het beheren van klantgegevens is niet altijd even makkelijk. Zo proberen we klanten te identificeren aan de hand van kaartjes en klantnummers. Echter, het is de klant die geïdentificeerd wil worden via het kanaal naar eigen voorkeur. Het innovatief linking systeem van DBM is zeer complex en moeilijk te visualiseren. Middels rapid prototyping gingen we voor DBM aan de slag om zo snel mogelijk een visuele component van het dashboard te maken. We ontwikkelden een prototype, zodat een duidelijk beeld werd verkregen van het product en validaties van wensen kon worden doorgevoerd.

Onder het motto “privacy by design” ontwikkelden we voor DBM een platform waarmee in één oogopslag het volledige klantenbestand wordt geanalyseerd.

Privacy by design

Onder het motto “privacy by design” ontwikkelden we voor DBM een platform waarmee in één oogopslag het volledige klantbestand wordt geanalyseerd. Daarnaast zijn doelgroepen makkelijk te definiëren voor gerichte campagnes. Naast dit interactieve dashboard en tool voor de selectie van data, bouwde jstack een customer care pakket waar op ieder moment van de dag zichtbaar is welke communicatie er naar welke klant is uitgegaan. Dit alles uiteraard volledig GDPR-proof.

Interessant? Deel deze case met een vriend(in) of collega!

Meer informatie over interactieve dashboards?

Onze specialisten vertellen u er graag meer over. Neem contact op met Laure van Hoyweghen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Meer cases