menu sluiten
Contact

Antwerpen
Veldkant 33B, 2550 Kontich
Belgiƫ +32 (0)3 444 11 08

Breda
Rithmeesterpark 50-A1, 4838GZ Breda
Nederland +32 (0)3 444 11 08

info@jstack.eu

Markten

Business to business

Verandering van de klassieke B2B markt

De B2B markt is aan het veranderen. Digitalisering zorgt ervoor dat de klassieke manier van zaken doen hertekend wordt in functie van e-business. Een focus op het product en de features van een product of dienst zijn niet meer voldoende. Het draait om het leveren van toegevoegde waarde. De customer experience is nu belangrijker dan ooit. Om verschil te maken, moet er meer dan ooit focus worden gelegd op de customer journey en optimalisatie van bedrijfsprocessen. Het volledige go-to-market proces moet zo efficiƫnt mogelijk opgezet worden om de concurrentie voor te blijven.

Een nieuwe manier van denken en werken

Alle pijlen richten op digitalisering klinkt eenvoudiger dan het is. Het simpel implementeren van nieuwe technologieƫn is niet voldoende. Digitalisering in B2B vereist een nieuwe manier van denken en werken. Dit geldt voor alle lagen in de organisatie. De tijd dat de traditionele wijze van zakendoen in B2B niet genoeg rendement meer oplevert, komt steeds dichterbij en is in bepaalde segmenten al aangebroken. Hoogste tijd voor verandering. Met onze specialismen en ervaring in de B2B markt, bieden wij organisaties de kennis om snel te innoveren. Wij krijgen energie van traditionele processen omzetten naar digitale innovatie.

Onze projecten binnen business to business

Van push naar pull strategie

Onderzoek wijst uit dat ruim 90% van de B2B kopers online onderzoek doet alvorens over te gaan tot een aankoop. Push strategieƫn als cold-calling, jaarlijkse vakbeurzen, brochure-mailings en een vertegenwoordiger op de weg zijn aan het veranderen. De klant of prospect in B2B is zƩlf op zoek naar informatie en dat vraagt in de B2B markt om innovatieve oplossingen.

In zowel push- als pull strategieƫn biedt digitalisering kansen om naast het product of dienst, de klant centraal te zetten.

Binnen jstack hebben we veel ervaring in het ontwikkelen en uitvoeren van een digitale B2B strategie, waarbij we de klant centraal zetten en de traditionele processen optimaliseren. Een slimme, digitale assistent, een product advies tool, 3D configuratie software, B2B sales app voor vertegenwoordigers; oplossingen waarmee wij onze B2B partners verder helpen.

Enkele belangrijke trends

De klassieke business to business markt zal evolueren naar e-business:

  • Sales tooling: intelligente applicaties (CPQ, configurators etc.) om het salesproces te optimaliseren.
  • Personalisatie:Ā van de customer journey tot uiteindelijke beleving.
  • Artificial intelligence: selfservice-oplossingen inzetten om de beleving voor de gast te optimaliseren.
  • IoT (Internet of Things): data verzamelen om slimmer in te zetten op sales en marketing.
  • Data integratie/optimalisatie: data uit de volledige keten analyseren om processen te versnellen en zo sneller te kunnen innoveren.

Ontdekken hoe onze aanpak uw organisatie vooruit kan helpen?

Neem contact op met Dylan Schoenmakers. Hij denkt graag met u mee in een persoonlijk gesprek.