menu sluiten
Contact

Antwerpen
Veldkant 33B, 2550 Kontich
België +32 (0)3 444 11 08

Breda
Rithmeesterpark 50-A1, 4838GZ Breda
Nederland +32 (0)3 444 11 08

info@jstack.eu

18 November 2018

De jstackians trekken naar Nordic.js

Zon, een prachtige omgeving, een interessante javascript conferentie en een leuke groep developers: met deze ingrediënten kan onze trip onmogelijk stuk. Vorige maand trokken we met 5 jstackians naar het mooie Stockholm om er Nordic.js te gaan bijwonen.

We zetten de eerste avond meteen goed in met een hapje eten. We trekken richting het centrum van Stockholm en genieten van een paar burgers and burritos.

Dag 1: start van de conferentie

De volgende ochtend is iedereen vroeg uit de veren en vertrekken we richting de conferentie. We worden er ontvangen met koffie en maken ons daarna klaar voor de eerste spreker van de dag. De voormiddag bestaat uit talks rond “Building Foundations of the Node.js Community” en “Fast but not furious: debugging user interaction performance issues”.

Daarna volgt een echte veganistische, glutenvrije hipster maaltijd. Mmmm, er gaat niets boven de pure smaak van karton!

Ook na de middag is het programma gevuld met interessante talks over onderwerpen als “Building a Design System in React” en “Can you tell me if your Node app is healthy?”.

De laatste talk van de dag is de meest leerrijke, gegeven door Trent Willis, senior UI engineer bij Netflix. De talk over de Chrome Devtools doet ons allemaal beseffen dat wij maar vertrouwd zijn met een klein stukje van de mogelijkheden van deze DevTools.

Het meest entertainende moment daarentegen komt uit de talk “Look mum, no hands”, meer bepaald het moment waarop Charlie Gerard een drone probeert te besturen door alleen haar brein te gebruiken. Na een paar mislukte pogingen en het nodige gevloek lukt het dan toch om de drone te laten opstijgen. Dat doet ze met behulp van een emotiv neuro headset. The future is now!

Later die avond riskeren we het om zelf te koken (zonder vrouwen!). Tot onze eigen verbazing is het nog lekker ook. De smaak is uiteraard belangrijker dan presentatie 😉

Dag 2: The Matrix is Everywhere

Dag twee van Nordic.js is opnieuw gevuld met interessante talks. In de ochtend wordt onder andere gesproken over workers in Node.js en het genereren van kleuren d.m.v. JS en CSS custom properties.

De talk die het meest blijft hangen, is die van Lauren Budorick:

The Matrix is Everywhere: A Primer on Projections in Web Graphics

“The Matrix is Everywhere: A Primer on Projections in Web Graphics”. Hierin wordt besproken hoe matrices gebruikt worden in projecties voor web graphics. Alhoewel dit een van de complexere talks is van de conferentie, is dit toch een enorm boeiende sessie.

Na de lunch volgen de laatste 5 sessies. Onderwerpen als “Headers for Hackers” en “Using TypeScript with Redux Architecture” worden aangekaart.

Ook empathy driven development komt aan bod. Vandaag de dag maken we namelijk nogal snel de assumptie dat iedereen altijd een (relatief) snelle internet connectie heeft. Als developers kunnen we hier echter beter niet vanuit gaan. Isabella Silveira de Souza bespreekt hoe we aan empathy driven development kunnen doen door performance te boosten en ons te richten op “unfavorable conditions”. “The world wide web” is duidelijk groter dan West-Europa & Noord-Amerika en niet iedereen geniet van dezelfde luxe.

Entertaining Lightning Talks

Om de conferentie niet al te monotoon te maken, worden tussendoor ook lightning talks gehouden. Dat zijn talks van 5 minuten, gegeven door mensen uit het publiek. Zo wordt bijvoorbeeld catsnap toegelicht: een nieuwe snapchat die enkel foto’s van katten toelaat. Zo worden alle foto’s waar geen kat op te herkennen is -met behulp van de google vision api- geblurd.

Zo, dat was het dan. De conferentie zit erop en de afterparty kan beginnen. De hele zaal wordt omgetoverd tot een feestzaal en er is geen bewijs meer te vinden dat er hier voordien een heuse nerd conferentie plaatsvond.

Meer weten?

Neem contact op met Jasper. Hij denkt graag met u mee in een persoonlijk gesprek.

info@jstack.eu +31 (0)85-888 33 31

Interessant? Deel dit artikel met een vriend(in) of collega!

Vragen over dit onderwerp?

Onze experts denken graag met u mee


    Gerelateerde berichten