menu sluiten
Contact

Antwerpen
Veldkant 33B, 2550 Kontich
België +32 (0)3 444 11 08

Breda
Rithmeesterpark 50-A1, 4838GZ Breda
Nederland +32 (0)3 444 11 08

info@jstack.eu

14 November 2015

Klaar voor de feestdagen?

De weken/maanden voor de feestdagen zijn voor de meeste adverteerders erg drukke tijden. Volgens de Thuiswinkel Markt Monitor werden er in kwartaal 4 van vorig jaar ruim 36 miljoen online aankopen gedaan. Verwacht wordt dat dit in 2015 behoorlijk zal stijgen. Google Shopping is een zeer effectief middel om op de gerichte koopmomenten in te spelen met productadvertenties.

Google Shopping in het kort

Google Shopping is een onderdeel van Google dat webwinkels en kopers dichter bij elkaar brengt. Via Google Shopping kunnen potentiële kopers binnen de zoekmachine van Google producten bekijken, vergelijken en aanbieders vinden. De advertenties zie je met afbeeldingen naast de zoekresultaten en in het onderdeel ‘Shopping’ binnen Google. Webwinkels kunnen met behulp van een goede productfeed binnen Google Adwords een Shopping campagne inrichten. In vergelijking tot tekstadvertenties zijn bij een goed ingerichte shoppingcampagne de conversieratio’s hoger en de kosten per conversie lager. In onze ogen is een shoppingcampagne misschien wel de meest effectieve campagne voor het genereren van verkopen.

Enkele voordelen van Google Shopping:

  • Advertenties met afbeeldingen, prijs en productspecificaties
  • Verkoopgericht campagnemanagement
  • Uitgebreide analyse en insights over prestaties en verkopen
  • Prominente posities van advertenties

Er zijn nieuwe tools en mogelijkheden voor Google Shopping gelanceerd die we graag even toelichten.

Google Shopping remarketing

Remarketing is een vorm van adverteren waarbij je een gerichte advertentie kunt tonen aan bezoekers van je website die bijvoorbeeld niet tot aankoop zijn overgegaan of die een bepaalde pagina hebben bekeken. Dit was al mogelijk in Google zoeken en het Google Display Netwerk. Vanaf nu is dit ook mogelijk met Google Shopping. Zo kun je nu bijvoorbeeld waardevolle bezoekers die het koopproces (winkelmandje) verlaten opnieuw targeten met geoptimaliseerde biedingen als zij weer opnieuw zoeken naar jouw producten.

Assortimentrapporten: advies op je assortiment

Om van Google Shopping campagnes gebruik te kunnen maken dien je een productfeed aan te bieden in het Google Merchant Center. Deze feed bevat alle specificaties en afbeeldingen van producten in je assortiment. Met het nieuwe assortimentrapport kun je in je Google Merchant Center populaire producten zien die je zelf niet aanbiedt in je feed, maar wel veel potentie hebben op Google Shopping. Verkoop je bijvoorbeeld dieetproducten dan zie je eenvoudig welke hardlopende producten je kunt toevoegen aan je assortiment om meer klanten te bereiken. Het managen van inkoopbeleid is ineens een stuk eenvoudiger.

Shopping Insights

Een nieuwe bètadienst van Google staat live: Shopping Insights. Door middel van interactieve heatmaps wordt de populariteit van producten per locatie getoond. Hoe werkt dit? Verschillende zoektermen worden door Google gekoppeld aan een product. Voer één of meerdere producten/zoektermen in en ontdek de populariteit en trends van deze producten. Omdat zoekgedrag en koopgedrag in relatie staan met elkaar biedt deze tool een helpende hand voor de promotie en distributie van retailers. Daarnaast biedt deze informatie enorm veel kansen voor de strategie van Shopping campagnes.

Deze tool is alleen nog beschikbaar met data uit de VS.

Belangrijkste tip: check je productfeed!

De mogelijkheden binnen Google Shopping worden steeds uitgebreider en ook de innovatie van handige datatools zit in een lift. Echter, hét belangrijkste is en blijft de kwaliteit van je productfeed! Zorg dat deze helemaal up-to-date is en dat je gebruik maakt van de kenmerkvereisten en aanbevolen kenmerken. Uiteindelijk bepaald de kwaliteit van je feed het rendement van je shoppingcampagne. Check dus regelmatig je Google Merchant Center op (fout)meldingen!

De feestdagen staan voor de deur dus start je Shopping remarketingcampagne, vul je assortiment aan met interessante producten en check je productfeed!

Wil je graag meer weten over Google Shopping, advertenties met productvermeldingen of over bovenstaande mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Meer weten?

Neem contact op met Vincent. Hij denkt graag met u mee in een persoonlijk gesprek.

info@jstack.eu +31 (0)85-888 33 31

Interessant? Deel dit artikel met een vriend(in) of collega!

Vragen over dit onderwerp?

Onze experts denken graag met u mee


    Gerelateerde berichten