menu sluiten
Contact

Antwerpen
Veldkant 33B, 2550 Kontich
Belgiƫ +32 (0)3 444 11 08

Breda
Rithmeesterpark 50-A1, 4838GZ Breda
Nederland +32 (0)3 444 11 08

info@jstack.eu

Markten

Leisure

Digitalisering is voor de leisure markt en verblijfsrecreatie een voorwaarde voor succes. Dit geldt vanaf de eerste touchpoint tot aan de beleving tijdens verblijf of bezoek.Ā 

Een digitaal gevecht

BelgiĆ« en Nederland zijn groots in ‘leisure’. Van horecagelegenheden, pretparken, dierentuinen en musea tot vakantieparken en touroperators; de uitgaven in deze sector blijven groeien. EĆ©n van de grootste jaarlijkse uitgave van de consument, een reis of vakantie, gebeurt veelal online. Ook de fase van oriĆ«nteren en beslissen vindt praktisch volledig online plaats. Of dit nu een toegangskaartje voor een pretpark/museum, een vliegticket of het boeken van een vakantie accommodatie is; iedere aanbieder vecht deze strijd online uit met de concurrent. Om deze strijd te winnen is innovatie in digitalisering een voorwaarde voor succes.

Onderzoeken verwachten dat de investeringen in digitale innovatie net zo belangrijk gaan worden in de leisure branche als de investeringen in fysieke voorzieningen. Binnen jstack hebben we veel kennis en ervaring opgebouwd over digitale innovatie in de leisure branche.

Data analyse als drijfveer

We zien dat er in de leisure steeds grotere investeringen worden gedaan in data analyse. In onze ogen terecht, want in leisure draait het om zowel de online beleving als de offline beleving. Deze moeten perfect op elkaar zijn afgestemd om de volledige beleving voor de gast te perfectioneren. Dit begint met grondige data analyse van waaruit beslissingen kunnen worden genomen en optimalisaties worden doorgevoerd.

De uitdaging hierin ligt in het intelligent koppelen van verschillende systemen. In de recreatiebranche zijn er vaak veel verschillende bronnen met data: website, mobiele app, reserveringssysteem, kassasysteem en offline data van bijvoorbeeld een bezoek of verblijf. Door slimme digitale oplossingen hierin te ontwikkelen beleeft de gast de meest optimale beleving.

Onze projecten binnen leisure

Intelligentie in de volledige customer journey

Gastvrijheid, kwaliteit en beleving zijn de belangrijkste factoren voor succes in de leisure branche. En dit geldt niet alleen tijdens een fysiek bezoek. Deze factoren dienen in de volledige customer journey geoptimaliseerd te zijn. Het denken vanuit de gast en daar iedere touchpoint op optimaliseren is de ‘weg naar succes’. De customer journey begint veel eerder dan het uiteindelijke bezoek. Van online oriĆ«ntatie, het daadwerkelijk boeken, de periode tussen boeken en bezoek, de fysieke beleving en de periode na bezoek. Het zijn allemaal fasen in de customer journey met touchpoints die een intelligente aanpak vereisen. Het doel is uiteindelijk om van een ‘potentiĆ«le gast’ een ‘ambassadeur’ te maken. In onze ogen bepaalt digitalisering en de slimme inzet van data en software de toekomst van deze branche en het succes van de business. Onze kennis van de leisure branche gecombineerd met ons inzicht in digitale innovatie maakt van jstack een waardevolle partner voor bedrijven in de dag- en verblijfsrecreatie.

Enkele belangrijke trends

Diverse digitale trends zullen het leisure landschap gaan bepalen de komende jaren:

  • 360Ā° klantprofiel: Het opbouwen en slim inzetten van het klantprofiel voor zowel online als offline.
  • Personalisatie: van de customer journey tot uiteindelijke beleving.
  • Artificial intelligence: databronnen inzetten om vervolgens de beleving voor de gast de optimaliseren.
  • Virtual reality & augmented reality: de beleving van het bezoek verder uitbreiden.
  • Mobiel i.c.m. IoT: combineer het toenemende gebruik van mobiel met Internet of Things.

Ontdekken hoe onze aanpak uw organisatie vooruit kan helpen?

Neem contact op met Vincent Baardman. Hij denkt graag met u mee in een persoonlijk gesprek.