menu sluiten
Contact

Antwerpen
Veldkant 33B, 2550 Kontich
België +32 (0)3 444 11 08

Breda
Rithmeesterpark 50-A1, 4838GZ Breda
Nederland +32 (0)3 444 11 08

info@jstack.eu

15 October 2015

Customer Match en doelgroep insights. Wat kan je ermee?

Het team van het advertentieplatform van Google zit niet stil en dat is ook de afgelopen tijd weer gebleken. Er worden jaarlijks vele updates uitgerold binnen Google Adwords. Van kleine eenvoudige verbeteringen tot compleet nieuwe campagnemogelijkheden en targetingmethodes. We leggen je ‘customer match’ en ‘doelgroepinsights’ uit: belangrijke updates van de afgelopen weken.

Customer Match

Het succes van Google Adwords campagnes is afhankelijk van het tonen van de juiste boodschap, op het juiste tijdstip, op het juiste apparaat aan de juiste personen. Klinkt simpel toch? Dat is het niet altijd, maar Google lanceert steeds meer tools en methodes om de adverteerder handvatten hiervoor te geven. Maak kennis met ‘Customer Match’.

Customer Match werkt eigenlijk heel simpel: upload in Google Adwords een lijst met e-mailadressen, Google koppelt deze aan Google ID’s, target deze lijst via Google Zoeken, Gmail en/of Youtube met gerichte advertenties. Zo kun je eenvoudig gericht adverteren op bestaande relaties, belangrijke klanten of sterk geïnteresseerden.

Een voorbeeld:
Je bent de eigenaar van een winkel (met webshop) waar je fietsen verkoopt. In de winkel (of op je website) heb je e-mailadressen verzameld van mensen die graag op de hoogte blijven van aanbiedingen en/of acties. Van deze mensen maak je een doelgroep aan in Google Adwords. Wanneer deze mensen bijvoorbeeld in Google zoeken naar ‘herenfiets kopen’ kun je een gerichte advertentie met een aanbieding of actie laten zien van je winkel en/of webshop.

Bereik ook nieuwe klanten
Nadat je in Adwords de doelgroep met e-mailadressen hebt aangemaakt, kan Google vergelijkbare doelgroepen genereren. Dit zijn doelgroepen met dezelfde soort interesses en kenmerken als de personen uit de lijst met e-mailadressen. Een ideale lijst om met specifieke advertenties om te zetten naar klanten!

Oneindig veel mogelijkheden en strategieën
‘Customer Match’ brengt oneindig veel mogelijkheden en strategieën met zich mee. Zeker als je met sterk gesegmenteerde e-maillijsten gaat werken en op iedere lijst een aparte strategie loslaat:

  • top-klanten apart benaderen
  • ondersteuning van e-mailmarketing strategie
  • up-selling op producten en/of categorieën
  • uitsluiten van lijsten uit andere campagnes

Lees nog wel het beleid van Google door voordat je gaat beginnen.

Meer informatie over Customer Match of wil je het graag zelf gaan inzetten? Neem contact op.

Voor display-adverteerders: doelgroepinsights

Als je over de juiste kenmerken van je doelgroep beschikt is gericht adverteren een stuk eenvoudiger. Dat kan nu met ‘doelgroepinsights’ van je remarketinglijsten. Met deze nieuwe handige functie beschik je over demografische informatie, interesses, locaties en apparaatgebruik van je remarketinglijst.

Een voorbeeld:
Je bekijkt de insights van je lijst met geconverteerde bezoekers en je ziet dat deze lijst grotendeels bestaat uit de volgende kenmerken: mannen, locatie Amsterdam , leeftijd 25 tot 34 jaar, outdoorliefhebber. Met deze kenmerken kun je een nieuwe gerichte campagne of advertentiegroep aanmaken om nieuwe potentiële klanten te bereiken.

In mijn ogen een zeer waardevolle aanvulling om nieuwe campagnes te maken of advertentiemateriaal aan de doelgroep aan te passen.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Meer weten?

Neem contact op met Vincent. Hij denkt graag met u mee in een persoonlijk gesprek.

info@jstack.eu +31 (0)85-888 33 31

Interessant? Deel dit artikel met een vriend(in) of collega!

Vragen over dit onderwerp?

Onze experts denken graag met u mee


    Gerelateerde berichten