menu sluiten
Contact

Antwerpen
Veldkant 33B, 2550 Kontich
België +32 (0)3 444 11 08

Breda
Rithmeesterpark 50-A1, 4838GZ Breda
Nederland +32 (0)3 444 11 08

info@jstack.eu

11 August 2022

Wat betekent het om te werken bij jstack?

Door Arne Van Raepenbusch

Als je in België als ontwikkelaar aan de slag wil gaan, dan zit je goed. Er zijn honderden bedrijven waar je voor kan werken, allemaal gespecialiseerd in verschillende technologieën. Je zal vast wel een bedrijf vinden dat zich bezighoudt met de technologieën die jou interesseren. Wil je meer toespitsen op front-end? Of toch liever aan de slag gaan met het ontwikkelen van een API? In java? Of misschien toch in NodeJS? Voor ieders voorkeur is er wel een digital agency of bedrijf dat zich specialiseert binnen die technologie. Bij jstack is dat natuurlijk niet anders. Of toch wel?

Innovatie omarmen

Als softwareleverancier maken we bij elk project voor een klant een keuze tussen verschillende technologieën en frameworks. Hier kan je twee kanten opgaan:

  • Werken met gevestigde waarden in het huidige technologielandschap, met als risico dat de oplossing binnen enkele jaren verouderd is;
  • Aan de slag gaan met nieuwere spelers op de technologiemarkt om te innoveren, maar dus ook te investeren in het leren van deze nieuwe technieken.

Bij jstack zijn we elke dag opnieuw op zoek naar de balans tussen deze twee strategieën. We blijven investeren in het onderzoeken en uitproberen van nieuwe technologieën, maar stellen duidelijke standaarden die bepalen vanaf wanneer we een nieuwe technologie kunnen gebruiken in een nieuw project. Op die manier proberen we zo veel mogelijk met standaarden te werken, terwijl we ook technologisch vooruit kijken en denken.

Voldoening halen uit je werk

Maar innovatie alleen zal je waarschijnlijk niet overtuigen om bij ons te komen werken. Elk digital agency wil en moet mee zijn met de nieuwste technologieën om vandaag de dag relevant te blijven op de markt. Dat weten we bij jstack ook. Daarom gingen we op zoek naar een ander punt waarop we ons konden differentiëren om nieuwe collega’s aan te werven, en om onze huidige collega’s gelukkig te houden.

De meeste softwareleveranciers bouwen oplossingen voor bedrijven. Dat is logisch natuurlijk. Maar uit onderzoek (IDC in 2009) is gebleken dat 25% van de IT projecten volledig verkeerd afloopt. Dat cijfer ligt volgens ons veel te hoog. Zeker als daarnaast 50% van de projecten herwerking nodig heeft, en 20 tot 25% van de projecten de ROI niet haalt.

Wat betekenen die cijfers voor een ontwikkelaar? Ongeveer 25% van het werk is voor niets geweest, wat geen motiverende gedachte is. Met jstack hebben we met onze 4xO methode een structuur in plaats gezet waarbij we dit probleem proberen aan te pakken, waardoor onze ontwikkelaars meer voldoening kunnen halen uit hun werk.

Door onze ontwikkelaars te betrekken bij de eerste stappen die we zetten bij de klant, namelijk het begrijpen en definiëren van het probleem, wordt de context die nodig is bij het ontwikkelen van een oplossing gedeeld met het hele projectteam. De ontwikkelaars hebben ook invloed op de beslissingen die genomen worden nog voor het project uiteindelijk gebudgetteerd en verkocht wordt. Door openheid en transparantie vanaf de start van het project, verminderen we frustraties tijdens het ontwikkelproces en voorkomen we dat er geleverd werk voor niets is geweest.

Door openheid en transparantie bij de start van een nieuw project kunnen we frustraties tijdens het ontwikkelproces verminderen, en halen onze ontwikkelaars meer voldoening uit hun werk.

Samen beslissingen nemen

Bij jstack nemen we belangrijke beslissingen altijd samen. Het management kan helaas nooit 100% op de hoogte zijn van waar de ontwikkelaars mee bezig zijn en wat hun frustraties en wensen zijn. Daarom betrekken we steeds iedereen die impact zal ondervinden van een belangrijke beslissing bij het beslissingsproces.

Wat houdt dat concreet in? Wanneer we bijvoorbeeld een support model moeten voorzien voor een klant (en dus een soort van permanentie moeten voorzien waarbij we altijd bereikbaar zijn voor de klant), werkt het management dat model niet alleen uit. De ontwikkelaars krijgen ook zeggenschap tijdens het uitwerken van dat model. Hoe willen zij dat hun tijdsbesteding er uit zal zien? Veranderen er hierdoor zaken aan de regeling voor flexibele uren? Willen we dit anders oplossen?

We vinden het belangrijk om iedereen bij dit soort beslissingen te betrekken, aangezien dit voor alle betrokken ontwikkelaars een impact zal hebben. Naast het vinden van draagvlak voor een oplossing, geeft deze manier van werken ons ook de mogelijkheid om samen creatieve oplossingen te bedenken voor traditionele operationele problemen die zich binnen een IT bedrijf stellen.

Onze waarden en normen

Binnen jstack identificeren we onze waarden en normen op de volgende manier:

  • Authentiek: jstack durft zichzelf zijn bij klanten, en onze werknemers durven zichzelf zijn bij jstack. Iedereen wordt gerespecteerd voor wie hij, zij of die is. Hierbij staat onze eerlijkheid centraal.
  • Veiligheid: jstack streeft ernaar om een veilige omgeving te creëren, zowel op fysiek, mentaal als financieel vlak.
  • Inspraak: jstack is een omgeving waarbij elke stem gelijkwaardig klinkt.

Met deze waarden willen we een omgeving creëren waarin iedereen respectvol en eerlijk met elkaar omgaat. Niet alleen naar onze klanten toe, maar ook tussen de collega’s onderling.

Coaching staat centraal

Binnen jstack werken we elke dag verder aan een groeicultuur. Andere werkgevers voorzien uiteraard ook een opleidingsplan, maar het verschil bij jstack is dat we dit groeiplan opstellen vanuit een persoonlijk standpunt. Wij gaan op zoek naar de dingen waar jij energie uit haalt. Daarvoor moeten we vooral kijken naar persoonlijke doelstellingen op lange termijn en welke acties we daarvoor kunnen nemen op korte termijn. Het is de taak van onze coaches om jouw persoonlijke doelstellingen te linken aan de groei en de bedrijfsdoelstellingen van jstack, en niet omgekeerd.

De groeimogelijkheden binnen jstack (en bij extensie de Inkubis cluster en het Cronos netwerk) zijn eindeloos. Alles is mogelijk en we streven ernaar om jouw persoonlijke dromen waar te maken. Wanneer onze medewerkers hun dromen kunnen waarmaken, kunnen wij als organisatie meegroeien in de richting die onze medewerkers aangeven.

Onze coachingstijl verschilt ook van die van andere organisaties. Wij proberen de instructieve manier van opleiding zoveel mogelijk los te laten en te vervangen door een totale leeromgeving waarbij de medewerker zelf keuzes kan maken en volledige controle heeft over hun groei. Door een faciliterende rol op te nemen tijdens dit proces heb je als medewerker de volledige vrijheid om op een veilige manier bij te leren. Dat kan een nieuwe technologie zijn, maar ook een nieuwe functie, of zelfs een compleet nieuwe rol.

Interesse om te werken bij jstack?

We maken graag kennis met jou! Bekijk onze vacatures of neem contact op met Arne Van Raepenbusch voor een kennismakingsgesprek.