menu sluiten
Contact

Antwerpen
Veldkant 33B, 2550 Kontich
België +32 (0)3 444 11 08

Amsterdam
Pedro de Medinalaan 87a/b, 1086 XP Amsterdam
Nederland +31 (0)85-888 33 31

info@jstack.eu

thema

Service Design

In 2 weken van concept naar tastbaar resultaat

Concept gevalideerd in minder dan 2 weken
Creëer meer zekerheid voor uw investeerders
Feedback verzamelen, valideren, bijsturen

Service Design in 6 stappen

Gebruikersonderzoek – kruip in de huid van gebruikers middels o.a. een persona workshop Waardepropositie ontwerp – wat maakt de dienst waardevol? Gebruik van o.a. business- en value canvas workshops Klantreis – hoe ziet de klantreis eruit en wat zijn belangrijke touch points voor klantentevredenheid? Procesontwerp – overzie de nodige procesinrichting; in welke stappen wordt de meeste waarde toegevoegd? Interactieontwerp – wire frame concepten van applicatie schermen Prototyping en validatie – interactieve klik-prototypes en validatie door gebruikerstesten

Voorkom desinvestering door sneller feedback te krijgen van eindgebruikers

High Pressure Cooking:

Zes stappen die elkaar in hoog tempo opvolgen. Middels workshops, tussentijdse visualisaties en prototypes is dit bovendien een bijzonder boeiend en waardevol traject met een hoog energie gehalte. Zo komt u snel tot gevalideerde resultaten: persona’s, waardepropositie, customer journey ontwerp en prototype.

Waarom Service Design?

Hèt briljante idee voor een innovatief digitaal product of dienst? Daar twijfelen wij niet aan en u vast ook niet. Maar hoe overtuigd ook van het concept; eigenlijk willen u (en uw stakeholders) toch meer zekerheid alvorens over te gaan tot grote investeringen.

Voorkom valkuilen

Ze zijn zeker geen uitzondering; ondernemers die na maandenlang tijd, geld en energie erachter komen dat het briljante idee toch niet voldoet aan wat potentiële kopers verlangen.

Zo valt in het boek The Lean Startup te lezen dat het bij innovatie knap risicovol kan zijn om eerst te perfectioneren, alvorens te lanceren. Ook al heb je hiervoor uitgebreid onderzoek gedaan.

Daar komt bij dat een ondernemer vaak erg gehecht is aan zijn of haar idee. En daardoor niet geheel onbegrijpelijk om in deze valkuil te stappen.

 

Maar hoe dan wel?

De sleutel zit hem vooral in de echte feedback in een zo vroeg mogelijk stadium. Dit levert gevalideerde data op waarmee tussentijds kan worden bijgestuurd. En dat gaat toch echt verder dan een online enquête.

Daarom biedt het snel laten ervaren of gebruiken juist meer zekerheid. En dan door echte gebruikers. Ook al is het nog niet perfect of geheel uitgewerkt (En ja, dat is best spannend!).

We noemen dit Validated Learning

De kern van Service Design volgens jstack

Service Design biedt organisaties de mogelijkheid om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar echte feedback voor een concept.

Tegen een geringe investering kan in kort-cyclische, tussentijdse opleveringen in hoog tempo naar visuele resultaten worden gewerkt. Deze kunnen worden voorgelegd aan de doelgroep.

Vervolgens kan door de Agile aanpak tussentijds worden bijgestuurd om desinvesteringen te voorkomen en om steeds de juiste prioriteiten te stellen.

 

De èchte feedback geeft de gelegenheid om tussentijds op de juiste manier bij te sturen. Waar moet het minimum viable product aan voldoen? Dit voorkomt desinvestering, maar vooral ook teleurstelling.

Succesvolle innovatie ligt niet enkel bij een top idee. Het verschil tussen succes of falen zit hem vooral in de weg naar de eindbestemming.

Onze benadering van Service Design is aan de hand van praktijkervaring met verschillende methodes en technieken samengesteld. Met bewezen-, wetenschappelijk onderbouwde methoden die inspelen op de hiervoor beschreven behoeften:

  1. Hoe kan ik met een beperkt budget in hoog tempo meer zekerheid krijgen voor investeringsbeslissingen en mijn stakeholders?
  2. Hoe kan ik z.s.m. echte feedback verzamelen?
  3. Hoe bepaal ik de juiste prioriteiten voor het Minimum Viable Product?

Benieuwd wat Service Design voor uw organisatie kan betekenen?

Onze specialisten vertellen u er graag meer over. Neem contact op met Dylan Schoenmakers voor een vrijblijvend adviesgesprek.