menu sluiten
Contact

Antwerpen
Veldkant 33B, 2550 Kontich
België +32 (0)3 444 11 08

Breda
Rithmeesterpark 50-A1, 4838GZ Breda
Nederland +32 (0)3 444 11 08

info@jstack.eu

back-end

Java

Stabiliteit en schaalbaarheid toepassen op enterprise applicaties; dé kracht van Java!

Meer dan 3 miljard apparaten gebruiken Java. En dat is niet voor niets. Het is de meest gebruikte objectgeoriënteerde programmeertaal ter wereld. Bij jstack focussen wij op de ontwikkeling van robuuste en stabiele applicaties. Met onze jarenlange ervaring in Java kunnen we dit ook garanderen.

In onze ogen is Java veel meer dan een programmeertaal. Wij zien Java als het fundament; de ruggengraat van schaalbare enterprise applicaties. Er zijn diverse zeer goede back-end infrastructuur mogelijkheden, maar Java biedt alles wat nodig is om toekomstgericht te kunnen ontwikkelen. Stabiel, cross-platform, schaalbaar, veilig, multi-threading, breed ecosysteem; een aantal onderwerpen waar Java in uitblinkt. Met diverse zeer ervaren Java specialisten in ons team kunnen wij elke uitdaging aan.

"Van IoT tot high-performance enterprise web applicaties; Java brengt stabiliteit en schaalbaarheid op het hoogste niveau"

Java beschikt over krachtige ontwikkeltools voor innovatie

Een van de voornaamste redenen waarom wij graag in Java ontwikkelen zijn de enorm krachtige ontwikkeltools. Deze tools stellen ons in staat om de focus te leggen op innovatie en schaalbaarheid in plaats van basis functionaliteiten. De open-source libraries en IDE’s (Integrated Development Environments) maken van Java een zeer geschikte software-suite om de back-end van de meest uitgebreide en complexe applicaties te ontwikkelen. Daarnaast bestaat de community wereldwijd uit meer dan 10 miljoen Java-ontwikkelaars waardoor deze technologie nooit stilstaat.

Waarom werken wij graag met Java?

  • Java is een volledig object-georiënteerde programmeertaal; flexibel, modulair en uitbreidbaar.
  • Oneindige mogelijkheden in schaalbaarheid.
  • Eén taal om cross-platform te ontwikkelen d.m.v. Java Virtual Machines.
  • Multithreading: gelijktijdig uitvoeren van meerdere taken.
  • Koploper als het gaat om security.
  • Grote community en enorm ecosysteem (libraries, IDE’s).

Voorbeelden in de praktijk

Java wordt al meer dan 20 jaar gebruikt als back-end technologie voor de meest uiteenlopende applicaties. Enkele bekende voorbeelden:

LinkedIn, Facebook, Ebay, Amazon AWS, Bol, Google, Youtube, Yahoo, Pinterest.

Onze projecten ontwikkeld met Java

Meer informatie over Java en de mogelijkheden?

Onze specialisten vertellen u er graag meer over. Neem contact met Dylan Schoenmakers voor een vrijblijvend adviesgesprek.