menu sluiten
Contact

Antwerpen
Veldkant 33B, 2550 Kontich
Belgiƫ +32 (0)3 444 11 08

Breda
Rithmeesterpark 50-A1, 4838GZ Breda
Nederland +32 (0)3 444 11 08

info@jstack.eu

7 March 2018

De tweede jstack hackathon: applicatie voor de zorgsector

Na een zeer succesvolle en legendarische eerste editie van onze hackathon (de jstackathon) hebben we onszelf weer overtroffen in de tweede editie. Met het hele team reisden we af naar de Ardennen om onszelf te vermaken met development, machine learning en artificial intelligence.

Traditiegetrouw start de jstackathon op donderdagavond met fun en entertainment in de vorm van een biertje en karaoke (tja, karaoke is het gevolg van bier). Het doel was duidelijk: een POC/prototype voor cliƫnten in de zorgsector.

Een weekend “non-stop coding” in de sneeuw

Digitalisering in de zorgsector is op dit moment hot-topic. Veel processen tussen cliƫnten en de verschillende stakeholders/actoren in de zorg verlopen inefficiƫnt en kosten veel geld. Wij zijn in gesprek gegaan met een toonaangevende instantie om ƩƩn van de processen met digitale innovatie te optimaliseren.

Opmerking: omdat het resultaat van de jstackathon onder NDA valt en in de toekomst werkelijk ingezet gaat worden, kunnen we momenteel nog weinig kwijt over het exacte proces dat we hebben aangepakt. Wat we wel kunnen zeggen: we gaan veel mensen blij maken met onze applicatie!

De probleemstelling

“Hoe kan jstack door middel van software en technologie een specifiek traject voor de client in de zorg digitaliseren zodat de processen van alle stakeholders worden geoptimaliseerd?”

4 teams met digitale specialisten

Omdat we binnen jstack werken met verschillende technieken en in verschillende specialisaties, hebben we 4 teams opgesteld met allen een mix van digitale specialisten. Vrijdagochtend om 09.00 uur zijn alle teams gestart met een brainstorm sessie over:

  • Plan van aanpak
  • Technieken
  • Features
  • POC (proof of concept)

De probleemstelling was behoorlijk breed. Het doel van de brainstorm was daarom om na te denken over een POC die richting geeft aan het totale resultaat wat de probleemstelling oplost. Niet gemakkelijk, maar alle teams zijn met zeer creatieve ideeƫn gekomen.

Tijd om de technieken en ideeƫn te pitchen

2 uur later heeft ieder team zijn plan van aanpak, technieken, features en mogelijke POC gepresenteerd aan de andere teams. Het was duidelijk; er zijn meerdere perfecte wegen naar een goed eindresultaat. En wat een creativiteit!

Ons motto: hard werken = hard genieten

Het hoofddoel van de hackathon is uiteraard om binnen 2 dagen van een idee naar een werkende prototypeĀ te komen. Om het creatieve deel van ons brein op topniveau te laten presteren is ontspanning en genieten ok absoluut nodig. Ieder team zocht daarom z’n eigen plek in de gigantische villa en kon zo werken en genieten perfect combineren. Net als vorig jaar heeft onze zeer gewaardeerde collega Ferdi zijn karaoke set meegenomen.

Zaterdag: tijd voor de innovatieve prototypes

De deadline voor een werkend prototype was zaterdagochtend 11.00 uur. Een zeer scherpe deadline, maar zeker niet onhaalbaar. Het ene team heeft meer slaap gehad dan het andere team, maar de prototypes blonken uit in kwaliteit en originaliteit.

De gepresenteerde prototypes hebben allen een eigen kijk op de probleemstelling en dat maakt het resultaat van onze jstackathon zeer productief. Doordat verschillende invalshoeken zijn gebruikt, kunnen we bij onze zorgpartner een combinatie van verschillende POC’s presenteren. Alle teams hebben veel aandacht gestoken in procesoptimalisatie voor alle stakeholders binnen de probleemstelling.

Na heel veel code: tijd voor teambuilding

Traditiegetrouw sluiten we onze jstackathon af met een teambuilding event. Na meer dan 36 uur krakende hersenpannen, duizenden regels code en pallets energydrank was het tijd om iets ‘ontspannends’ te doen.

Bij jstack werken we met veel verschillende type digitale specialisten en disciplines samen. Wij zien teambuilding als een van de belangrijkste drijfveren om succes te realiseren. Ondanks de grote diversiteit aan digitaal talent, is er toch Ć©Ć©n gezamenlijke ‘hobby’ die sterk verbindend werkt; iets met gerst, hop, gist en rijpen…

Meer weten?

Neem contact op met Walter. Hij denkt graag met u mee in een persoonlijk gesprek.

info@jstack.eu +31 (0)85-888 33 31

Interessant? Deel dit artikel met een vriend(in) of collega!

Vragen over dit onderwerp?

Onze experts denken graag met u mee


    Gerelateerde berichten