menu sluiten
Contact

Antwerpen
Veldkant 33B, 2550 Kontich
België +32 (0)3 444 11 08

Breda
Rithmeesterpark 50-A1, 4838GZ Breda
Nederland +32 (0)3 444 11 08

info@jstack.eu

1 October 2017

Onze nieuwe jstack collega’s on tour met GHAC

Van Grasshopper tot jstackian

Wat een ervaring! Zondagavond 3 september vertrokken de Grasshoppers (lees: jstackians in opleiding) in de richting van Lissabon. Allen vol goede zin, maar ook benieuwd wat de bootcamp ons zou brengen. Na aankomst op de luchthaven, zetten wij koers richting de voor ons nog onbekende accommodatie. Er waren reeds foto’s van de accommodatie in omloop onder de collega’s, maar toch was onze verwondering groot toen wij eenmaal arriveerden. De accommodatie waar wij de gehele week gaan werken en slapen, bleek een prachtige villa op een golfbaan te zijn! Dit beloofde al veel goeds voor de rest van de week!

Ontwikkeling van soft en hard skills

De doelen die de Grasshoppers Academy wilde bereiken met de week in Lissabon waren veelzijdig. Aan de ene kant had de bootcamp het doel om elkaar beter te leren kennen. De Grasshoppers Academy is immers gericht op het opleiden van collega’s die net uit de collegebanken komen. Aan de andere kant had de bootcamp tot doel om de ‘soft’- en ‘hard skills’ van de Grasshoppers verder te ontwikkelen. Deze ontwikkeling is multidisciplinair opgezet om de Grasshoppers zo compleet en breed mogelijk van kennis te voorzien.

De Grasshoppers Academy is gericht op het opleiden van collega’s die net uit de collegebanken komen.

Leren doe je met elkaar en van elkaar

Het voornaamste doel van de Grasshoppers Academy is om de deelnemers tot een hechte groep te smeden en hen hun kennis en kunde onderling te laten delen. De Grasshoppers Academy is ervan overtuigd dat dit een omvangrijke waarde vertegenwoordigt voor zowel onze Grasshoppers, als ook voor de klant! Door de deelnemers op zowel technisch- als persoonlijk vlak op te leiden, worden de Grasshoppers volwaardige allrounders! Door middel van een enthousiaste coach, die meedenkt over jouw toekomstplannen, verschilt de Grasshoppers Academy ook nog van andere opleiders!

Maandagochtend: ontwikkel een applicatie

Maandagochtend begonnen wij aan de invulling en realisatie van de bovengenoemde doelen. Na een korte introductie van alle mogelijkheden met betrekking tot Atlassian Stack, werd het project waar we de bootcamp aan zouden gaan werken uiteengezet. Het project bestond uit het bouwen van een applicatie vanaf ‘scratch’. De applicatie had tot doel om de catalogussen van de verscheidene webwinkels te combineren tot één grote catalogus. Om de applicatie op een efficiënte manier te bouwen en om tegelijkertijd de doelen van de Grasshoppers Academy te verwezenlijken, werden er vijf disciplinaire teams gevormd. De teams APEX, Infrastructure, Back-end, Front-end en Data hadden ieder hun eigen verantwoordelijkheden, maar werden ook geacht onderling samen te werken.

Presentaties, development en kennisdeling

De rest van de week werd er aan de applicatie gewerkt en gebouwd. Daarnaast werden er ook meerdere ‘soft’- en ‘hard skill’ trainingen gegeven. De ‘soft skill’ training bestonden uit het geven van een presentatie, het voorbereiden op een interview bij de klant en uit het opbouwen van mentale veerkracht. Voor de ‘hard skill’ trainingen werd opnieuw een verdeling gemaakt, ditmaal in een Development-, een Infrastrucure- en een Data track. De jstackians waren logischerwijs ingedeeld in de Development track en kregen trainingen op het gebied van Jacascript, Sass en API Design.

Het resultaat: op alle vlakken doelen behaald

De bootcamp werd afgesloten met een presentatie van de ontwikkelde applicatie en een pitch om de toegevoegde waarde van deze applicatie goed te kunnen overleggen. Bovendien konden we concluderen dat we deze week alle doelen van de Grasshoppers Academy hadden behaald! We vormden een hechte groep, die zowel op technisch- als op persoonlijk vlak intensief met elkaar hadden samengewerkt! Iedereen kijkt dan ook al weer uit naar ons volgende gezamenlijk opleidingsmoment!

Meer weten?

Neem contact op met Arne. Hij denkt graag met u mee in een persoonlijk gesprek.

info@jstack.eu +31 (0)85-888 33 31

Interessant? Deel dit artikel met een vriend(in) of collega!

Vragen over dit onderwerp?

Onze experts denken graag met u mee


    Gerelateerde berichten