menu sluiten
Contact

Antwerpen
Veldkant 33B, 2550 Kontich
Belgiƫ +32 (0)3 444 11 08

Breda
Rithmeesterpark 50-A1, 4838GZ Breda
Nederland +32 (0)3 444 11 08

info@jstack.eu

29 June 2017

De jstack hackathon: ontwikkel een potplanner applicatie

jstack hackathon met als topic: shit!

ƉƩn van onze jaarlijkse teamuitjes is onszelf een weekend opsluiten in een creatieve omgeving om te werken aan een softwarematige uitdaging. Het doel: een applicatie die een probleem oplost, fun en teambuilding.
Dit jaar zijn we op donderdagavondĀ afgereisd naar de Belgische Ardennen met als doel zaterdagmiddag een applicatie volledig werkend te hebben. Iedereen heeft ideeĆ«n aangedragen en na een stemronde was het onderwerp duidelijk: de potplanner!

Een weekend in de Ardennen: de potplanner

Wel eens gehoord van ā€˜toiletbezoek optimalisatieā€™? Het klinkt misschien apart, maar een bestaand probleem inĀ Ć©Ć©n van onze kantoren is de bezetting van toiletten gecombineerd met de loopafstand. De toiletten zijn verspreid over verschillende verdiepingen, dus je kunt je wel voorstellen dat ā€˜snel traplopenā€™ Ć©Ć©n van onze competenties is.

De probleemstelling

Hoe kan jstack door middel van software en technologie de beschikbaarheid van toiletten in kaart brengen en de medewerkers hierop laten reageren?

Ieder team een andere techniek

Binnen jstack werken we met diverse technieken en specialisten. Zowel in de front-end als in de back-end. In 4 teams van 5 specialisten zijn we vrijdagochtend gestart met een brainstorm over de aanpak, de techniek en de features. Er leiden verschillende wegen naar Rome en zo zijn er ook verschillende technieken om de probleemstelling te beantwoorden. Voor de teams stond er wel iets klaar: een Philips Hue lamp met motion sensor en APIĀ om deze aan te sturenā€¦

Vrijdagochtend 11 uur: tijd voor de pitches

In de pitches van vrijdagochtend heeft ieder team zijn plan van aanpak en techniekĀ gepresenteerd. Verschillende frameworks en modellen kwamen aan bod: responsive web apps, native apps enĀ progressive web apps.

Topresultaat = ontspanning + teamspirit

Een heel weekend programmeren is natuurlijkĀ alleen mogelijk met de nodige ontspanning. Gelukkig was daar aan gedacht: van voetbal en badminton tot FIFAĀ enĀ karaoke in de jacuzzi (met dank aan onze collega Ferdi). Ook ontbrak het ons niet aan onze eerste levensbehoeftes: BBQ en bier!

Zaterdag: de potplanner is geboren

De deadline voor een werkende potplanner was zaterdag einde ochtend. Dat deze deadline scherp was, bleek wel uit het feit dat enkele teams om 3.30 uur in de ochtend nog aan het ontwikkelen waren.

De volgende concepten waren uitgewerkt en volledig werkend:

Team 1: Potplanner

Een progressive web app volledig geoptimaliseerd voor mobile inclusief API die opengesteld wordt voor elke Shitter. Middels de API krijg je een lijst van beschikbare toiletten terug, kun je jouw favoriete toiletten te selecteren en zie je d.m.v. verschillende bewegingssensoren of een toilet bezet is. Door het queuing systeem krijg je een notificatie wanneer een van jouw favoriete toiletten vrij is, en er geen geblackliste personen voor jou zijn gekomen! Heb je hoge nood? Voor slechts 1 Shitcoin koop je jezelf op nummer 1 in de queue!

Team 2: Potmaster

Potmaster is een cross device web applicatie. Je kunt jeĀ lijst van favoriete potten bekijken en hiervan de wachtrij en wachttijden raadplegen.Ā Je kunt tevens een chat starten met mensen voor (en na) u in de wacht rij (voor bijv. hoge nood) of deze ā€˜pokenā€™. Je ziet eenvoudigĀ de drukste bezoek-momenten van de huidigeĀ dag.

Team 3: ShitWillHappen

ShitWillHappen is een ReactJS native applicatie die gebruik maakt van een JWT based Spring Boot Rest API. Via het AI gestuurde brein kan je cross toilet aanvragen indienen en zo snel mogelijk je pakketje droppen. Kan je toch even niet, gebruik dan de snooze button om je bezoek even uit te stellen. Is het toch dringend dan kan je een emergency release indienen om voorrang te krijgen. Eenmaal op het toilet, inspecteer de ruimte en geef je anonieme voorganger een thums up of thumbs in!

Team 4: Yupu; Connecting Poople

Een volledig web-based responsive applicatie met touch optimalisatie. Via de check-in pagina beoordeel je eenvoudig je voorganger op o.a. luchtkwaliteit en sporen. Tevens kun je een shitFie en een dumpFie maken die beoordeeld kan worden. Via de potprofiel pagina kun je diverse aspecten bekijken gebaseerd op user data: kans op infecties, staat van de pot etc. Via het dashboard kun je queue in en beschik je over een ā€˜panic buttonā€™.

Na heel veel code: tijd voor teambuilding

Traditiegetrouw sluiten we onze jstackathon af met een teambuilding event. Na meer dan 36 uur krakende hersenpannen, duizenden regels code en pallets energydrank was het tijd om iets ā€˜ontspannendsā€™ te doen.

Bij jstack werken we met veel verschillende type digitale specialisten en disciplines samen. Wij zien teambuilding als een van de belangrijkste drijfveren om succes te realiseren. Ondanks de grote diversiteit aan digitaal talent, is er toch Ć©Ć©n gezamenlijke ā€˜hobbyā€™ die sterk verbindend werkt; iets met gerst, hop, gist en rijpenā€¦

En de winnaar isā€¦

Iedereen kon zijn stem uitbrengen op de winnende applicatie. Iedere applicatie was uniek met zā€™n features en mogelijkheden, maar er kan er maar Ć©Ć©n de winnaar zijn: Yupu!

Ook een hackathon organiseren?

Bij jstack organiseren we graag een hackathon op aanvraag om voor uw business binnen no-time een proof-of-concept neer te zetten die uw bedrijf verder helpt.

Meer weten?

Neem contact op met Walter. Hij denkt graag met u mee in een persoonlijk gesprek.

info@jstack.eu +31 (0)85-888 33 31

Interessant? Deel dit artikel met een vriend(in) of collega!

Vragen over dit onderwerp?

Onze experts denken graag met u mee


    Gerelateerde berichten